Rechtsgebieden

Trouwen/geregistreerd partnerschap

U gaat samen verder en wilt uw zaken goed regelen. U vindt het belangrijk dat duidelijk is wat van wie is. Als u bepaalde bezittingen of schulden apart wilt houden, kunt u dat vast laten leggen door de notaris. U trouwt dan niet in gemeenschap van goederen, maar op huwelijkse voorwaarden. Of u gaat een geregistreerd partnerschap aan met partnerschapsvoorwaarden. We lichten u graag voor over de mogelijkheden.

Samenlevingscontract

U woont samen. U wilt niet trouwen of uw partnerschap laten registreren, maar wel een aantal zaken op papier zetten. Dat uw partner pensioen krijgt als u overlijdt bijvoorbeeld. Of dat duidelijk is welke spullen er van u samen zijn en wat er met de woning gebeurt als u uit elkaar gaat. In een samenlevingscontract kunt u vastleggen dat u bij elkaar hoort en hoe u dat soort dingen wilt regelen. Het is een officieel document dat wij voor u kunnen opmaken.

Notariële volmacht

In wie heeft u het volste vertrouwen? Die persoon kunt u een volmacht geven om namens u beslissingen te nemen als u daar niet (meer) toe in staat bent. De notaris helpt u om zaken nu vast te regelen, zodat uw belangen in vertrouwde handen zijn als u ziek bent, een dagje ouder wordt of voor langere tijd in het buitenland verblijft. Wij maken graag een afspraak met u.

Levenstestament

Stel dat er iets gebeurt waardoor u niet meer zelf kunt bepalen wat er met u en uw bezit gebeurt. Hoe weten anderen dan wat uw wensen zijn? U kunt dat vastleggen in een levenstestament. Met de notaris kunt u bespreken hoe u het wilt hebben en wie er namens u mag optreden. Zijn er situaties waarin u geen medische behandeling meer wilt? Wilt u wel of geen donor zijn? In uw levenstestament staat duidelijk hoe u het wenst. Wij zijn u graag van dienst met advies en het opstellen van dit document.

Echtscheiding

Het loopt anders dan u dacht; u gaat uit elkaar. Wat gebeurt er dan met het huis dat u samen bezit? En met de hypotheek? Als u het er samen over eens bent op wiens naam het huis komt, stelt de notaris een akte van verdeling op. Zo is voor iedereen duidelijk van wie het huis nu is en wie de hypotheek moet betalen.

Huis kopen en verkopen

Het kopen of verkopen van een huis is een belangrijke stap, waar heel wat aan vast zit. Laat u goed adviseren voor u uw handtekening zet en ga op tijd naar de notaris. Weet u waar u op moet letten? En wat een voorlopig koopcontract inhoudt? Bij de aan- of verkoop van een huis heeft u altijd een notaris nodig. Wij zijn u graag van dienst.

Hypotheek

Om de aankoop van een huis te financieren sluiten de meeste mensen een hypotheek af. De notaris stelt de hypotheekakte op, waarna die door de betrokkenen ondertekend kan worden. Als u uw schuld heeft afgelost, maken wij ook een akte op. Daarmee wordt uw hypotheek doorgehaald bij het Kadaster.

Een erfenis krijgen

U heeft gehoord dat u erfgenaam bent. Wat zijn de gevolgen als u de erfenis aanvaardt? Kunt u ook nee zeggen? Moet u erfbelasting betalen? Wij kunnen u informeren en advies geven. Als u de erfenis helemaal of onder voorwaarden aanvaardt, maken we de papieren klaar die u daarvoor nodig heeft.

Testamenten

Wat u met zorg heeft opgebouwd, kunt u met zorg achterlaten door het maken van een testament. Daarin bepaalt u aan wie u wat wilt nalaten, hoe u de positie van uw partner en kinderen beschermt en wie na uw overlijden uw nalatenschap afhandelt. Als onafhankelijke gesprekspartner kunnen we u adviseren en ervoor zorgen dat uw wensen worden vastgelegd in een officieel document.

Schenkingen

Wilt u uw kinderen een schenking doen? Of iemand anders? Een goed doel? Dan is het belangrijk dat u weet wat u belastingvrij kunt schenken. Als u voorwaarden aan de schenking wilt verbinden of pas later het geld wilt overmaken, is het aan te bevelen uw wensen vast te leggen in een notariële akte. Neem gerust contact met ons op voor informatie en advies.

Oprichten van een besloten vennootschap

U begint een onderneming en kiest ervoor om een B.V. op te richten. Wij spreken met u door wat daarvoor nodig is en hoe u aan de wettelijke eisen kunt voldoen. Wij maken een oprichtingsakte voor u op waarin onder meer de statuten staan. Vervolgens zorgen we voor de inschrijving van uw B.V. in het Handelsregister.

Oprichten van een stichting of vereniging

U bent maatschappelijk actief en zoekt een rechtsvorm die past bij uw activiteiten. U bent niet uit op winst, maar wil de zaken goed geregeld hebben voor een gezamenlijke hobby, een goed doel of een overtuiging. We horen graag van uw plannen en informeren u over wat er komt kijken bij het oprichten van een stichting of vereniging. Vervolgens maken wij een oprichtingsakte voor u klaar, zodat uw idee werkelijkheid kan worden.

Statutenwijzigingen

Meegaan met de tijd, andere keuzes en voortschrijdend inzicht kunnen ertoe leiden dat de statuten van uw stichting of vereniging aan verandering toe zijn. Wij geven u graag advies over hoe u de statuten kunt wijzigen en wat ervoor nodig is om uw nieuwe koers vast te leggen.

Overdracht/uitgifte van aandelen

Geeft u aandelen uit die niet op de beurs genoteerd worden? Draagt u aandelen over? Dan heeft u ons nodig voor het opmaken van de benodigde papieren. Wij informeren en adviseren u graag over wat hierbij komt kijken.